Ærtesten til indkørsler skaber hygge

Ærtesten kan bruges til mange forskellige ting. Ofte ser man indkørsler belagt med ærtesten. Nogle forveksler ærtesten med perlesten, dette er en fejl. Ærtesten er større i millimeteren end perlesten, hvorfor de er velegnede til at ligge i indkørsler eksempelvis. Størrelsen på ærtestenene gør nemlig, at stenene ikke sætter sig fast i ens bildæk, når man kører sin bil ind i en indkørsel belagt med ærtesten. Med ærtesten er der altså mulighed for at opnå det udtryk som små sten skaber i ens indkørsel, uden at de er til gene ved brug, modsat hvad perlesten vil kunne være. I hvert fald når der tales om belægning af ærtesten i indkørsler.

 

Forskellige nuancer ærtesten i indkørsler

Ærtesten fås i mange forskellige nuancer. På havehandel.dk/produkt-kategori/sand-og-grus da fås ærtesten i rødbrune nuancer og i grå, hvide og sorte nuancer. Hermed er der altså mulighed for at vælge ærtesten efter ens egen individuelle smag. Dette kan være fordelagtigt, hvis man ønsker at matche bolig eller andet. Indkørsler belagt med ærtesten har et landligt udtryk, mener nogle. Et landligt og hyggeligt udtryk. Hertil er det særligt fordelagtigt at kunne vælge den nuance af sten, der stemmer overens med omgivelserne i indkørslen. En hyggelig indkørsel kan få en selv og ens gæster til at føle sig hjemme og velkomne. Oveni kan man høre, når folk går ind ad sin indkørsel belagt med ærtesten, på grund af lyden af stenene under fodsålerne ved indtræden.

Hold ukrudt ude med ærtesten i indkørslen

Er din indkørsel belagt med ærtesten er det praktisk hvad angår ukrudt. Dette fordi ukrudt har svært ved at kæmpe sig igennem ærtestensbelægninger. Oveni suger ærtestensbelægninger vand, hvilket er yderst fordelagtigt, hvis ens belægning af ærtesten i indkørsel går helt op til husets sokkel. Dermed undgår man nemlig fugt ved fundamentet i et hus, idet ærtestenen afleder regnvandet.